Dengarkanlah..buatkanlah..katakanlah...

HARI KIAMAT akan SEGERA TIBA dan batu bintang akan terbit, AL QURAN akan hilang dan matahari akan dekat diatas kepala, saat itulah manusia akan PANIK..!!! .Itulah akibat dari kelakuan mereka yang selalu menuruti HAWA NAFSU dalam jiwa. Dan Barangsiapa yang menyebarkan ayat ini dan disebarkan kepada teman-teman atau Masyarakat Islam sekitarnya..

'SEBARKANLAH AJARANKU WALAU SATU AYAT PUN' (Sabda Rasulullah S.A.W) 'Nescaya ALLAH S.W.T memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati ALLAH S.W.T dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.' (Surah Al-Ahzab:71)

Aneh ya , ketika seseorang yang kita sayangi memanggil kita, serta-merta kita datang untuk penuhi panggilannya. .. Tapi ketika ALLAH memanggil kita (AZAN), biasanya kita akan malas dengan alasan waktunya masih panjang.

Heran ya ..bagaimana ketika anda membaca pesanan ini, anda tidak akan berpesan-pesan (messenger,email) kepada beberapa orang kerana anda risau apakah mereka akan fikirkan tentang diri anda atas pesanan ini kepada mereka..

Heran ya..bagaimana kita lebih bimbang akan apa yang orang fikirkan tentang kita...daripada apa yang ALLAH fikirkan..

Baca, ... Assalamu 'alaikum, Kubur itu gelap, cahayanya ialah 'Laa Ilaaha IllaLLah'. Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa ilaaha illalLah' ini.

Rasulullah saw. bersabda (mafhumnya): 'Wahai manusia! Ucaplah 'Laa ilaaha illalLah' (Tiada tuhan yang disembah melainkan Allah!), kamu pasti berjaya!'

Marilah kita ucapkan kalimah ini: 'Laa ilaaha illallah!' x 10 Setelah ucapkannya sebanyak 10 kali, panjangkan dan PESANKAN kepada rakan-rakan dan sahabat handai anda. Bayangkan betapa besarnya pahala yang Allah sediakan, hanya untuk usaha kita yang sedikit ini..